maandag 12 mei 2008

Een nieuw begin

Pinksteren is dat moment waarop mensen na een rouwproces terug in beweging komen. Er komt beweging in de tong: ze spreken terug nadat ze met stomheid geslagen waren. Er komt beweging in de gelaatsspieren: ze beginnen weer te glimlachen. Het is de beweging waarin iemand zich van binnenuit, juist vanuit het rouwproces, gedreven voelt om ‘er’ iets aan te doen, van binnenuit, vrijwillig – zoals veel vrijwilligers op onze palliatieve dienst. In een andere taal noemt men dat: zich gezonden voelen. Kan heel gezond zijn.

Toch zijn het ook reële stemmen, van buitenuit, die ons kunnen aanzetten in beweging te komen. Anderen hebben mij bijvoorbeeld ertoe aangezet via deze blog regelmatig een gedachte de wereld in te sturen. Hopelijk een soms aanstekelijke, ‘desmettelijke’ gedachte. Gehoor geven een voorstel van anderen noemt men gehoor-zaamheid in een andere taal.

Pinksteren, moment van een nieuwe beweging, is dus een goed moment om deze blog te starten. Iets de-blokkeert, de-bloggeert.

2 opmerkingen:

Jacques Haers zei

Geweldig, Marc! Met heel veel dank.

Maarten zei

Ik heb net je blog-tot-nu-toe gelezen en ik kan me vinden in wat je schrijft!
Ik kom zeker terug :)
Dank voor het delen van je persoonlijke, snelle 'verdiepertjes'. Ze helpen mensen als mij om meer stil te staan bij wat er rondom gebeurt. Met vriendelijke groeten en dankbaarheid,
*uitkijkend-naar-meer*
ikke-Maarten Aerts