zondag 13 juni 2010

Als je wil zien en horen hoe we communiceren in palliatieve zorg

Op zondag 13 juni kan je, als je helemaal verzadigd bent van het verkiezingsnieuws, op Nederland 2 om 23.15 uur een 'LUX'-uitzending zien over mijn werk op de palliatieve dienst van het Jessa Ziekenhuis.

Het is de derde van vier uitzendingen waarin een brede, open benadering van euthanasie en andere beslissingen bij het levenseinde de rode draad vormt.De focus van 'onze' aflevering is op de communicatie met patiënt en familieleden. Een IKON-team filmde gedurende vier dagen: drie dagen werd beeld- en klankmateriaal verzameld omtrent zorg en beslissingen bij het levenseinde, op dag 4 kwam een lang interview met mij waarvan stukjes in 'voice off' te horen zijn. Langere stukken uit het interview zullen op Internet verschijnen en in 'Volzin', een magazine.

Het is dus geen uitzending over beslissingen. Je ziet en hoort hoe er samen gesproken wordt.

Bij het resultaat, dat ik voordien kon zien,had ik helemaal niet het gevoel dat er gemanipuleerd. De uitzending geeft goed weer hoe het eraan toe gaat, al blijft er natuurlijk nog veel buiten beeld.

De uizending wordt hernomen op zondag 20 juni om 11.30 uur. Ned 2.

Je kan de uitzending ook zien op www.luxmagazine.nl (derde aflevering).

1 opmerking:

Johan zei

Hallo Marc,
Ik ben verpleegkundige in een woon-en zorgcentrum.Dus in een wat kleinere setting proberen wij met dezelfde zaken om te gaan: lijden,palliatieve zorg,sterven, willen sterven, euthanasie, zelfbeschikkingsrecht, menswaardigheid ...
Ik was blij even bij jullie te kunnen 'binnen'-kijken! We hebben nog een lange weg af te leggen, doch zijn daar niet bang voor... we weten waarom en voor wie we 't doen eh.
Vriendelijke groet!
Johan